4 budget opties die studenten wellicht een handje helpen

4 budget opties die studenten wellicht een handje helpen

Elk jaar komen er weer nieuwe studenten bij in Nederland. Ze zijn net klaar met de examens en willen graag op vakantie. Lloret, Cherso en Albufeira zijn een van de meest gekozen vakantiebestemmingen, helaas voor deze vaak platzakke studenten zijn deze locaties erg duur. Voor een vakantie ben je al snel meerdere honderden euro’s kwijt. Gelukkig is dit artikel er om deze jongeren op zoek naar avontuur te helpen. Zo houden jij en je vrienden extra geld over om te wedden op basketbal. Het is immers wel belangrijk om te genieten en lol te hebben tijdens je vakantie toch?

Airbnb

Een steeds bekendere optie voor het onderdak is airbnb. Het is een relatief nieuw bedrijf die zich snel in grote delen van de wereld heeft gevestigd. Het slim verdienmodel, waarbij particulieren hun eigen huizen kunnen verhuren aan andere particulieren. Omdat er geld bespaard worden op zaken als roomservice, het ontbreken aan personeel en marketing zoals hotel dit doen, is dit vaak een goedkopere optie dan hotels. Tegenwoordig zijn er in bijna alle steden wel van deze locaties te vinden. Voor meer info over het bedrijf of mogelijke locaties kijk je op de site van Airbnb.

Motel

Een voorloper van de Airbnb’s zijn natuurlijk de motels. De meeste mensen zullen ze al kennen, maar ze kunnen niet ontbreken in de lijst. Het blijft namelijk een goede oplossing om geld te besparen. Veel mensen hebben liever een extra 100 euro in de zak, dan een grote ingang met veel sfeer. Voor studenten gaat het namelijk meer om het feesten, drinken en eten dan een fijn bed. Ook is er altijd een onderscheid tussen de verschillende motels. In grote steden kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden. Kijk hiervoor naar de verschillende opties, prijzen en recensies. Het zal je vast en zeker helpen om toch mee te kunnen met je vrienden op die reis naar Spanje.

Studentenkortingen

Het is misschien gek om te horen, maar jij zal niet de enige student zijn met een beetje geldproblemen. Omdat dit een veelvoorkomend fenomeen is, heeft de overheid verschillende maatregelen genomen. Ook veel bedrijven spelen op deze ‘’jongeren van de toekomst’’ in. Het is namelijk een belangrijke doelgroep voor laptop makers, sportwinkels en vakantieplanners. Ze hebben namelijk veel dingen nodig om zich te settelen in de nieuwe omgeving. Ook vakanties zijn extra populair, omdat ze zich beseffen dat ze maar 1 keer leven. De jeugd wil graag nieuwe dingen ontdekken en zijn hier dan ook eindelijk oud genoeg voor. Er zijn een boel sites waar verschillende kortingen je van te pas kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan is studentenkorting.nl of vakantieveilingen.nl. Daarnaast maak je wellicht aanspraak op een korting voor het OV en zijn er subsidies beschikbaar voor verschillende zaken zoals de cjp.nl. Kijk hiervoor ook naar de andere studiefinancieringen om geld over te houden voor leukere dingen.

Zelf koken

Het is voor veel studenten even wennen, maar door zelf te koken bespaar je heel veel geld. Voor een etentje met drankje ben je al snel 30 euro kwijt. Ook op vakanties kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld minimaal de helft zelf je eten te bereiden. Oefening baart daarbij kunst en zo maak je ooit nog betere én goedkopere maaltijden voor jou en je vrienden. Hieronder staat een hele waslijst aan goedkopere budget gerechten die je een keer kan uitproberen. Verras je vrienden met voortreffelijke zelfgemaakte gerechten. Als ze dan horen dat ze hiervoor 4 keer zo weinig voor neer hoeven te leggen, zullen ze je vast dragen op handen dragen.