5x het lekkerste gebak bij de koffie

5x het lekkerste gebak bij de koffie

Of je nou binnenkort jarig bent, lekker op een terrasje neerstrijkt óf omdat je er gewoon zin in hebt: er is altijd wel een reden te vinden om van een stukje gebak te smullen. Taart is nou eenmaal feestelijk en lekker. Bovendien gaat een stukje gebak ook goed met een kopje koffie. Maar, welke zijn eigenlijk het allerlekkerst? Hieronder zetten wij verschillende soorten gebak voor je op een rij die gegarandeerd lekker smaken bij jouw koffiemoment. 

1. Appeltaart

Op nummer één staat natuurlijk het typisch Nederlandse gebakje, appeltaart. Of je ‘m nou zelf bakt of zelf ophaalt bij Patisserie Limburgia: deze taart smaakt altijd goed. Bovendien gaat appeltaart ook goed met koffie. De herfstachtige kruiden samen met de zoete appel gecombineerd met koffie geven een gezellige sfeer. Dekentje erbij, favoriete serie aan en chillen op de bank: dat is nou hét ultieme relaxmoment. Maar ook is appeltaart een favoriet van velen op feestjes en wordt het vaak geserveerd op het terras, met een toefje slagroom en natuurlijk mag ook hier de koffie niet ontbreken. Appeltaart is dus eigenlijk gewoon een echte allrounder.

2. Red velvet

Een taart die sinds de laatste jaren immens populair is geworden, is de red velvettaart. Deze taart heeft het levenslicht gezien in Amerika en is in tussentijd bekend geworden over de hele wereld. En dat is eigenlijk niet zo gek, want een red velvettaart is om van te smullen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze taart rood van kleur en zo zacht als velvet, oftewel fluweel. De taart heeft namelijk een zachte, luchtige structuur vanbinnen. Daarnaast heeft de officiële red velvettaart ook een chocolade-achtige smaak. En laat dat nou nét heerlijk smaken bij een kopje koffie. Dat klinkt als het perfecte stukje gebak

3. Tiramisutaart

Ben jij dol op het klassieke Italiaanse toetje, oftewel tiramisu? Dan moet je nu opletten, want naast het overheerlijke toetje kun je ook van dezelfde smaken genieten in de vorm van een taart. Met andere woorden: tiramisutaart! Deze taart zal zeker in de smaak vallen bij jouw gasten, maar ook gegarandeerd bij jou als tiramisuliefhebber. Zet er een kopje koffie bij en het feestje is compleet.

4. Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart + koffie = een heerlijke smaakexplosie. Hazelnootschuimtaart is namelijk zacht van de hazelnootcrème, een tikkeltje krokant van de meringue en dat samen met koffie zal zorgen voor een genietmoment. De koffie zal namelijk de smaak van de hazelnootschuimtaart naar voren halen. Maar naast koffie past hazelnootschuimtaart eigenlijk bij alles. Hazelnootschuimtaart is namelijk al lekker van zichzelf.

5. Chocoladetaart

Wie houdt er nou niet van chocolade? Chocolade in de vorm van een reep, in de vorm van een heerlijke chocoladefondue of in de vorm van een taart: het maakt niet uit hoe, alles wat met chocolade te maken heeft is lekker. En chocolade gecombineerd met koffie is nóg lekkerder. Wanneer je niet goed weet wat voor soort taart jij jouw gasten moet voorschotelen, kies dan voor chocolade. Bij de meeste mensen valt chocoladetaart namelijk altijd wel in de smaak. 

Waarom is taart met koffie eigenlijk zo’n goede combinatie?

Het is heel gewoon: een kopje koffie met taart. Maar, waarom zijn mensen eigenlijk dol op deze combinatie? We benoemden het net al even kort bij de hazelnootschuimtaart, maar de koffie zorgt ervoor dat de smaken van de taart worden benadrukt. Het bittere van de koffie haalt het zoete van de taart naar voren. Vooral wanneer je een sterke kop koffie neemt zul je dit effect merken. Wellicht heb je hetzelfde effect ook weleens gehad bij bijvoorbeeld wijn met kaas. En zo bestaan er nog veel meer combinaties die zorgen voor een ware smaakexplosie. Want wist je dat de koffiesmaak bijvoorbeeld ook goed gaat met kip?