Adventskalender, welke is het leukst?

Adventskalender, welke is het leukst?

Wat is het eigenlijk, een adventskalender. Advent is de tijd die voorafgaat aan kerstmis, de dag waarop de geboorte van Jezus Christus wordt herdacht. De vierde zondag voor kerstmis begint voor het Christendom deze adventtijd en voor de oost orthodoxe kerken is dat een week eerder. Om het aftellen wat leuker te maken werd er de adventkalender bedacht. Een leuke manier om te zien hoeveel dagen tot kerst er nog zijn. Een adventskalender bestaat uit 24 vakjes, die dag voor dag, opengemaakt kunnen worden. Voor iedere dag één en je begint op één december. Ieder vakje verbergt een leuk verrassing.

Verschillende soorten adventskalender

Er zijn best wel veel soorten adventkalenders en je kan op veel manieren laten zien, hoeveel dagen tot kerst er nog zijn. De bekendste adventkalender is die met het chocolaatje erin, maar producenten zijn erg creatief in het verzinnen van adventskalenders voor vandaag de dag. Zo zijn er adventskalenders, speciaal op vrouwen gericht. Deze kalenders bevatten over het algemeen cosmetica of lekkere luchtjes. De december kalender voor mannen met producten als bier of verzorgingsproducten en natuurlijk de december kalender voor kinderen met snoep of speelgoed. Er zijn zelf 18+ adventskalenders.

Adventskalender voor dames

Voor de dames is er erg veel te krijgen wat thema adventskalenders betreft. We gaan ze niet allemaal opnoemen, want dat zijn er gewoon te veel, maar we hebben er een paar voor je uitgepikt. Wat de dames bijvoorbeeld erg weten te waarderen is een Rituals adventskalender. Deze Rituals adventskalender, is de lekkerste manier om af te tellen naar kerstmis. Deze 24 verschillende verrassingen laat een vrouw iedere dag weer opnieuw glimlachen. Of wat dacht je van een Douglas adventskalender. Deze kalender heeft achter ieder vakje weer een nieuw geurtje, crème of primer verstopt zitten. Niet alleen leuk om te krijgen, maar zo probeer je ook nog eens 24 verschillende luchtjes en verzorgingsartikelen, die je waarschijnlijk helemaal niet kent. Er zal er vast wel iets tussen zitten wat je erg lekker vindt. De bestseller is de adventskalender van My Jewellery. Deze kalender zit vol met de leukste sieraden en accessoires. Zo ben je ervan verzekerd dat je er tijdens de kerstdagen supermooi uit zal zien. Deze kalender is in zilver en goed te verkrijgen.

Voor de heren

Voor de heren is de keuze wat kleiner, maar zeker niet minder leuk. Ook voor mannen is er de Douglas adventskalender. In principe hetzelfde concept, maar uiteraard met specifieke producten voor de man. De mannen advent van Roth is ook een aanrader. Bij deze kalender is het iedere dag weer afvragen wat er in zo’n vakje zit, want in deze kalender zit echt van alles. Van praktische zaken, zoals een mini waterpas, tot aan een testosteron verhogend product. De Whisky Adventkalender is uiteraard voor de whisky liefhebben. De countdown naar kerstmis doe je met whisky’s, waar je en van een 2 jaar oude whisky tot een whisky van 31 jaar oud. Het grootste succes voor een adventkalender voor mannen, blijft toch wel de bier adventkalender. Deze bier adventkalender bevat allerlei verschillende biersoorten, van witbier tot donker bier en van licht alcoholhoudend bier tot zeer zwaar bier.

Voor de kinderen

Voor de kinderen is de keuze bijna niet te overzien. Lego, Barbie, Playmobil, Harry Potter, Cars, Hotweels, Frozen, Disney en ga zo nog maar even door. Wat wel weer eens iets anders is, zijn de adventcalenders waarbij de kinderen zelf wat in elkaar moeten knutselen. De Do it Yourself adventskalender, is zo’n kalender en hiermee kunnen ze de dagen voor de kerst lekker creatief aan de slag, door te puzzelen, knutselen en decoreren. Nog zo’n zelfde soort kalender is de Retro Games Adventskalender. Bij deze kalender vind je achter ieder deurtje een nieuw elektronica onderdeel. Deze onderdelen zet je iedere dag een stukje verder in elkaar en als je het laatste deel in elkaar hebt gezet, kun je gaan gamen.

Adventskalender voor de hele familie

Er zijn ook wat neutralere adventskalenders, waar de hele familie wat aan heeft. Een paar voorbeelden zijn de thee kalender. Iedere dag een andere thee proeven, van fruit thee tot een heerlijk ontspannende thee. De ophang adventskalender is ook erg leuk. Deze kalender kan gelijk gebruikt worden als decoratie. Ieder vakje is zelf in te vullen met een aardigheidje, dus de hele familie kan daar wat voor elkaar indoen. Met de hele familie hopen op de hoofdprijs, doe je met de December Kalender van de Nederlandse loterij.

Voor je huisdier

Natuurlijk zijn er mensen die helemaal gek van hun huisdier zijn en vinden dat ook hun huisdier bij de adventstijd betrokken moet worden. Uiteraard werkt een adventskalender voor je huisdier precies hetzelfde, alleen zullen de vakjes wat lekkere verwensnoepjes voor je huisdier in zitten. Deze adventskalenders zijn voor veel diersoorten, zoals hond, kat, paard of konijn te krijgen.

18+

Het is weer eens wat anders dan snoep of chocolade, zullen we maar zeggen. Een originele manier om wat spanning in je relatie te stoppen, kan met een 18+ adventskalender. Een erotische kalender die iedere dag weer een leuke erotische verrassing voor jullie hebben. De producten in de meeste erotische adventskalenders, richten zich voor namelijk op de beginners, om het maar even zo te zeggen. Er zitten over het algemeen producten in, waarmee je samen op ontdekking kan. Er zijn verschillende varianten van deze erotische advent. Zoals gezegd kan het producten bevatten, zoals aparte condooms, glijmiddel of een mini vibrator, maar het kan ook in de vorm van opdrachten. Iedere dag is er een nieuwe opdracht, voor jouw of je partner. Als dat geen happy Christmas wordt, weet ik het ook niet meer.