De voordelen van een Horeca rijstkoker

De voordelen van een Horeca rijstkoker

De rijstkoker is niet alleen in het huishouden, maar ook in de horeca een echte aanwinst voor in de keuken. Als jouw restaurant met grote regelmaat rijst maakt kan een goede rijstkoker een groot deel van het werk voor jou wegnemen. Je hoeft alleen maar de juiste hoeveelheid rijst af te meten met de juiste hoeveelheid water of bouillon en optioneel wat olie of boter. De machine weet exact hoe lang het duurt om de rijst perfect te bereiden zodat je jouw gasten de beste luchtige rijst kan aanbieden. Als je nog twijfelt of je de rijstkoker wenst aan te schaffen, zijn hier een aantal voordelen opgesomd.

Keukenapparatuur van HorecaRama

De rijstkoker is een van de populaire keukenapparatuur van HorecaRama. De juiste keukenapparatuur van HorecaRama kan het koken vereenvoudigen zonder dat de smaak wordt aangetast. Het maakt niet uit wat voor soort eten je bereid, er is bij HorecaRama altijd een passend apparaat te vinden. De apparaten zijn daarnaast bruikbaar voor zowel restaurants, cateringbedrijven, kantines, cafés of hobbyisten.

De rijst wordt automatisch gekookt

Makkelijker en lekkerder kan het haast niet. Je hoeft jezelf geen zorgen te maken of dat de rijst goed wordt bereid, want zodra de rijst in de koker zit zal hij het werk voor jou doen. Zodra je de rijst en het water in de rijstkoker hebt gedaan, klik je de kookmodus op de machine aan. Zodra de rijst klaar is, schakelt de machine vanzelf de kookmodus uit en zal het de rijst warm houden totdat je het wenst te serveren.

De voordelen van een Horeca rijstkoker

De rijst blijft automatisch warm

Nadat de rijst klaar is met koken heb jij er geen omkijken naar. Het schakelt namelijk vanzelf over van koken naar warm houden zonder dat het de rijst te gaar maakt. Dit aspect maakt de koker ideaal voor catering of restaurants die met grote regelmaat rijst serveren. De rijstkoker is in verschillende maten beschikbaar, waardoor je gemakkelijk een rijstkoker vindt die een grote portie rijst kan bereiden in één kookbeurt.

De bereiding van perfecte rijst

Een probleem wat vaak voorkomt bij het koken van rijst, is een vieze pan waar de rijst aan vast is geplakt. Met een rijstkoker is dat verleden tijd aangezien de pan voorzien is van een anti-aanbaklaag. De rijst plakt niet aan het oppervlak van de machine waardoor er geen waardevolle rijst verloren gaat. Je zal altijd gelijkmatig gekookte rijst bereiden.

Het schoonmaken is erg gemakkelijk

Een bijkomend nadeel van rijst koken in een pan, is dat de aangebakken rijst aan de onderkant niet altijd makkelijk schoon te maken is. Met een rijstkoker hoef je geen waardevolle tijd te verliezen om zo’n vieze pan schoon te maken. De anti-aanbaklaag zorgt dat de rijst niet blijft plakken aan de onderkant, waardoor er niet veel viezigheid overblijft als alle rijst eruit is.

Niet alleen voor rijst

Een groot voordeel van een rijstkoker is dat het multifunctioneel is. Als de klant voor een catering bijvoorbeeld geen rijst wenst te hebben, kan je het gelukkig altijd gebruiken voor andere zaken. De rijstkoker kan je helpen met het bereiden van bijna alle groenten, het kan kleine porties vis of kip stomen en het kan ontbijtgranen bakken, zoals havermout.