Geen zin om te koken? Dit kun je altijd makkelijk maken

Geen zin om te koken? Dit kun je altijd makkelijk maken

Soms heb je zo’n dag dat je gewoon totaal geen zin hebt om te koken. Dan is de verleiding om bijvoorbeeld eten te bestellen heel groot. Toch zijn er ook genoeg maaltijden die je op een hele simpele manier kunt maken, en die alsnog erg lekker en gezond zijn. De volgende dingen zijn simpel, snel en voor iedereen geschikt.

Een ovengerecht 

De oven is je beste vriend als je weinig zin hebt om lang in de keuken te staan. Snijd bijvoorbeeld je favoriete groenten en een paar aardappelen in kleine stukjes en voeg er wat olie en kruiden aan toe. Even in de oven en je kan genieten van een gezonde maaltijd. Ook een ovenschotel, zoals bobotie, is makkelijk om te maken. Heb je geen ovenschaal? Tajines zijn hiervoor een goed alternatief, met name voor stoofgerechten. Het voordeel van een ovengerecht is dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Daarnaast is er naderhand weinig afwas, wel zo fijn! 

Eenpansgerechten

Als je makkelijk en snel een maaltijd wil maken, is een eenpansgerecht altijd een goed idee. Doordat je alles in één pan kookt, komen de smaken goed samen. In tegenstelling tot wanneer je meerdere pannen gebruikt. Een makkelijk eenpansgerecht is bijvoorbeeld risotto. Begin met het snijden en bakken van groenten naar keuze. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en wanneer de korrels doorzichtig of glazig worden, kan je er in porties bouillon aan toevoegen. Na ongeveer 20 minuten is je zelfgemaakte eenpansgerecht klaar.

Maak een salade

Salades zijn altijd makkelijk om te maken, en hoeven echt niet zo saai te zijn als je zou verwachten. Zorg dat je sla hebt en andere rauwkost die er doorheen kan. Vervolgens kun je bijvoorbeeld vlees erdoorheen doen, pasta, aardappel, zelfs fruit kan allemaal goed in een salade. Eigenlijk is bijna alles wat je vaak in huis hebt wel samen te voegen en tot een salade te maken. Als je wil, hoef je hier niet eens iets voor te koken en zeker op een luie dag is dit echt ideaal. Scheelt weer afwassen. Bovendien is het ook nog eens gezond.

Kant en klaar

Als je echt geen zin hebt om eten te koken, is het altijd oké om een keer iets minder verantwoords te eten. Een kant en klare maaltijd of een bestelde maaltijd kan op zijn tijd prima. Het is voor dagen als deze slim om iets van een kant en klare maaltijd in huis te hebben, zodat je gewoon iets uit de vriezer kunt trekken en dit op kan warmen.