Leuke bezienswaardigheden voor een dagje uit in Nijmegen en Tilburg

Muzieum Nijmegen

Naast de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn er in Nederland tal van kleinere steden die ongetwijfeld de moeite waard zijn om te bezoeken.  Zo is Nijmegen in het oosten van Nederland kwa inwonersaantal de 10de grootste stad van het land.  Het zuidelijk gelegen Tilburg de 7de grootste stad. 

Bezienswaardigheden in Nijmegen

Het centrum van deze Gelderse stad is oorspronkelijk gebouwd op 7 heuvels.  Winkelen, musea bezoeken, dineren op het terras op de grote markt, wandelen in de natuur, boottocht op de Waal zijn enkele mogelijkheden als de vraag: wat te doen in Nijmegen, gesteld wordt.

Muzieum

Voor wie een unieke beleving wil moet ongetwijfeld een bezoekje brengen aan MuZIEum.  Het is niet zo maar een museum en is niet te vergelijken met andere museumtours in Nederland.  De rondleidingen worden geleid door blinden en slechtzienden.  Ze zijn erop gericht om mensen te laten zien hoe het leven is voor personen zonder een perfect zicht.  In de levensechte tentoonstellingen kan je dagelijkse taken uitvoeren zonder gebruik te maken van je ogen.  Je kan kiezen tussen 2 verschillende routes, de Donkerbeleving en Expeditie Ribbelroute.

Afbeelding met tekst, buiten, teken, benzinepomp

Automatisch gegenereerde beschrijving

Andere interessante attracties zijn het Natuur en Cultuurhistorisch museum De Bastei gelegen aan de Waalkade.  Het Nationaal Fietsmuseum Velorama waar je een prachtige verzameling oude fietsen van voornamelijk de 19de eeuw kunt bewonderen.  Verder kan je een bezoekje brengen aan het Grootmoeders Keukenmuseum, Museum het valkhof of een rondvaart met de Pannenkoekenboot beleven op de rivier de Waal.

Bezienswaardigheden in Tilburg

Tilburg is één van de 3 grote steden die in de provincie Noord Brabant is gelegen. Winkelen, musea bezoeken, dineren in een gezellig restaurant, dierenpark Oliemeulen bezoeken zijn één van mogelijkheden als de vraag wat te doen in Tilburg, gesteld wordt.

Winkelen in het centrum

Voor wie in het stadscentrum wil winkelen moet ongetwijfeld een kijkje nemen op het Winkelplein Pieter Vreede.  Daar vind je onder meer Max een luxe kleding en schoenenwinkel voor mannen en Gents gespecialiseerd in pakken, overhemden en kostuums.  De boekenfanaten kunnen onder meer terecht in de gloednieuwe Gianotten Mutsaers.  Verder zijn ook nog de winkels ANWB, dameskleding Costes, de Koopman, schoenenzaak Ecco, Kik, Levi’s, Intersport en Decathlon daar gevestigd.
Tussen het winkelen door of wie een bezoekje aan het centrum wil combineren met het nabijgelegen Dierenpark Oliemeulen, kan lunchen in het nabijgelegen Anvers op de oude markt 14 of Restaurant Kapadokya gelegen op Besterdring 159.

Dierenpark Oliemeulen

De Oliemeulen noemt zichzelf een vreemdste Dierenpark van Nederland.  Loslopende stinkdiertjes en Vliegende hondjes, je kan het allemaal ontdekken in deze dierentuin.  In de vele binnenverblijven ontdek je niet alleen slangen, spinnen, hagedissen en krokodillen maar ook zijn er schattige rondwandelende gordeldiertjes te zien.  Buiten zijn er onder meer verschillende katachtigen, apensoorten en roofvogels te vinden.  Door de vele informatieborden is dit uitstapje niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam.  Dagelijks worden door de verzorgers demonstraties gegeven met spinnen, slangen en roofvogels.
De ticketprijzen in 2021 bedragen voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar 12 euro, Kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar betalen 11 euro, Senioren boven de 65 jaar 9,95 euro.