Op jezelf? Deze pannen zijn de investering waard!

Op jezelf? Deze pannen zijn de investering waard!

Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Spannend! Er zijn vast en zeker een hoop spullen die je nu moet gaan aanschaffen. Dit zijn dure tijden, waarin je geen miskopen wilt doen. Geen dingen wilt kopen die na korte tijd al kapot of aan vervanging toe zijn. Dat is tenslotte niet erg duurzaam, en op de langere termijn ook niet best voor je portemonnee. Houd dat ook in gedachten als je pannen gaat kopen. Kies niet de eerste de beste aanbieding voor een complete pannenset, maar bekijk welke pannen je écht nodig gaat hebben, en investeer in goede exemplaren.

Een wok is altijd handig

Een pan die je eigenlijk altijd met een gerust hart kunt aanschaffen, is een wok. Of een wokpan, eigenlijk, de traditionele wok in een westers jasje. Daar zit een handvat aan, dat vinden we wel zo prettig in gebruik, en hij is vaak voorzien van een antiaanbaklaag, bijvoorbeeld in het geval van een keramische wokpan.

In een wokpan kun je traditionele wokgerechten bereiden, maar ook veel makkelijke maaltijden lenen zich prima voor bereiding in een wok. Omdat het oppervlak groot is, ook de randen zijn geschikt om mee te bakken, is je gerecht snel klaar. Bovendien is de pan goed geschikt voor hogere temperaturen. Zeker iets om in huis te halen dus.


Bakken zonder aanbakken

Als het gaat om pannen om in te bakken, kun je het best investeren in goede exemplaren waar je lang plezier van hebt. Keramische pannen zijn meestal niet de goedkoopste keuze, maar ze gaan wel zodanig lang mee dat je je geld er vaak makkelijk weer uit haalt. Bovendien is het met deze pannen bijna onmogelijk om je gerechten aan te laten bakken, en gebruik je een stuk minder olie of boter dan in traditionele pannen het geval is. Probeer dus liever in een paar goede keramische pannen te investeren dan te kiezen voor een aanbieding van goedkope pannen die je na een paar maanden alweer weg kunt gooien, dat is namelijk echt zonde.

Genoeg pannen om in te koken

Naast pannen om in te bakken, heb je natuurlijk ook pannen om in te koken nodig. Deze worden vaak aangeboden als set, maar kijk ook hier weer even goed naar wat je nu echt nodig hebt. Eet je graag pasta of rijst, dan is een groot formaat handig om in huis te halen. Voor eieren en sauzen is een steelpannetje weer onmisbaar. Of je ook nog exemplaren nodig hebt die hier qua formaat tussenin zitten, hangt af van hoe vaak je kookt, en wat je zoal maakt. Bij twijfel kun je beter nog even wachten om meer pannen aan te schaffen; mis is je iets, dan merk je dat snel genoeg.