Op wintersport dit najaar? Vergeet dan niet een reisverzekering af te sluiten

Op wintersport dit najaar? Vergeet dan niet een reisverzekering af te sluiten

Een groot aantal Nederlanders gaat in de wintermaanden op wintersportvakantie. Ben je van plan dit najaar nog op wintersport te gaan? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten voordat je vertrekt. Dankzij deze verzekering kun je namelijk onbezorgd genieten van jouw vakantie in de sneeuw. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten, dan helpen wij je hier graag een handje bij. In deze tekst lees je daarom alles wat je moet weten over een reisverzekering voor wintersport.

Wat dekt een reisverzekering?

Wie een reisverzekering afsluit is verzekerd voor bepaalde voorvallen die kunnen gebeuren tijdens een vakantie. Als je enkel voor de standaarddekking kiest, ben je bijvoorbeeld verzekerd voor calamiteiten, aansprakelijkheid en persoonlijke hulp. Wie schade aanricht aan zijn/haar verblijf tijdens een wintersportvakantie, kan in dat geval een beroep doen op de verzekeraar. Dit valt immers binnen de standaarddekking van een reisverzekering. Toch is dit niet het enige waar je op wintersport mee te maken kunt krijgen. Je kunt namelijk gewond raken of een ander verwonden. Om te voorkomen dat je dergelijke kosten uit eigen zak moet betalen, dien je je aanvullend te verzekeren. 

Aanvullende module voor wintersport

Wil je goed verzekerd zijn als je op de piste staat? Vul je reisverzekering dan aan met de speciale wintersportdekking. Hiermee ben je verzekerd als je op de piste betrokken raakt bij een ski- of snowboardongeluk. Als je deze module niet afsluit, ben je niet voor alles verzekerd. Breek je bijvoorbeeld een been bij een ski- of snowboardongeval? Of blesseer je iemand anders? Dan draai je zelf op voor deze kosten. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Kies daarom voor een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking.

Wat wordt er allemaal vergoed?

Hierboven haalden we het belang van een speciale reisverzekering voor wintersport al aan. Voordat je deze verzekering afsluit, ben je vast en zeker benieuwd wat er precies gedekt wordt. Dit zijn de belangrijkste dekkingen op een rijtje: 

– Medische kosten in het buitenland als gevolg van een ski- of snowboardongeval. 
– Kosten voor vervoer naar een ziekenhuis of naar huis.
– Kosten voor hulp bij opsporing, redding of berging. 
– Kosten om iemand over te laten komen bij een zeer ernstige situatie.
– Reis- en verblijfskosten omdat je van een arts niet mag reizen.

Kies voor een doorlopende reisverzekering

De meeste mensen gaan eenmaal per jaar op wintersportvakantie. Daarom neig je mogelijk naar een kortlopende reisverzekering. Als dit je enige vakantie is, is dit een prima keuze. Ga je in de zomer ook nog op vakantie of ga je regelmatig een weekendje weg? Dan kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je bent dan het hele jaar door verzekerd voor tripjes. Vergeet in dat geval niet om voor je wintersportvakantie de aanvullende wintersportdekking te kiezen. Zo ben je goed verzekerd als je op de piste staat.