Top 5 bestemmingen voor jouw vakantie in Nederland in 2021

Top 5 bestemmingen voor jouw vakantie in Nederland in 2021

Als je een buitenlander vraagt naar een vakantiebestemming in Nederland, is de kans groot dat plaatsen als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zullen worden genoemd. Nederland heeft natuurlijk veel meer te bieden dan deze steden in de randstad en daarom hebben we in dit artikel een aantal andere plekken voor je uitgelicht.

1.    Middelburg

In het Zeeuwse Middelburg kan je gezellig winkelen in de historische binnenstad die voor een groot deel door water wordt omringd. Het grootste voordeel van een verblijf in Middelburg is dat kleine steden als Veere, Domburg en Zoutelande makkelijk te bereiken zijn, waardoor je een week lang elke dag iets anders kan doen. In de zomer zit je ook dicht bij de Zeeuwse stranden en is er genoeg gelegenheid voor een wandeling of fietstocht. Als je echt compleet wil ontspannen, dan kan je tijdens je verblijf ook eens op https://betFIRSTcasino.be/nl/ kijken, wie weet wordt jouw vakantie in Zeeland nog leuker!

2.    Valkenburg

In Zuid-Limburg vind je tussen de heuvels de stad Valkenburg. De kern van de stad stamt nog uit de Middeleeuwen en je kan er terecht voor eten, drinken en winkelen. Als je de drukte van de binnenstad beu bent, sta je binnen een mum van tijd in de beboste omgeving, waar je weer helemaal tot rust kan komen. Er worden met regelmaat grote evenementen in Valkenburg georganiseerd, waarvan carnaval in februari en de Amstel Gold Race in april de bekendste zijn.

3.    Zaanse Schans

Wil je liever toch wat dichter bij de randstad blijven? Probeer dan eens de Zaanse Schans. Op nog geen half uurtje rijden vanuit Amsterdam vind je deze plek die bekend staat om de typische houten huisjes. Wanneer je op zoek bent naar een typisch Nederlands landschap, dan kan je hier tussen de molens, schapen en weilanden je hart ophalen. In de Zaanse Schans kan je veel leren over oude Hollandse ambachten, er is bijvoorbeeld een museum over broodbakken, maar je kan ook de 20-eeuwse chocoladefabriek van Verkade bezoeken.

4.    Groningen

In het Noorden van het land kan je een bezoekje brengen aan Groningen. De stad staat erom bekend dat je er goed terechtkan voor cultuur. Aan het einde van de zomer kan je er naar het Noorderzon Festival, maar je kan er in januari ook je jaar beginnen met Eurosonic Noorderslag. Als er geen evenementen gepland staan, is er in Groningen ook genoeg te doen, beklim bijvoorbeeld eens de Martinitoren of bezoek het Groniger Museum voor moderne kunst.

5.    Lelystad

Het interessante aan Lelystad is dat het een van de jongste steden van Nederland is. Je kan er dus niet per se terecht voor de historie, maar wel voor de moderne architectuur in de binnenstad. Voor wat ontspanning kan je altijd uitwijken naar het natuurgebied van de Oostvaardersplasssen, waar je in het wild vogels, herten en zwijnen kan bekijken. Omdat de stad omringd wordt door water, kan je er ook goed terecht voor het beoefenen van verschillende watersporten, zoals windsurfen, zeilen en waterskiën.