Vakantiekriebels? Oriënteer alvast voor een mooie plek voor volgend jaar!

Vakantiekriebels? Oriënteer alvast voor een mooie plek voor volgend jaar!

Vakantie vieren zat er voor veel Nederlanders in 2020 niet in. Met een beetje geluk ben je in de zomer nog even weggeweest, voordat de coronateugels weer werden aangetrokken. Voorlopig zit er niets anders dan dromen over een vakantie voor volgend jaar. En dat kan ook best leuk zijn!

Nu je toch de tijd hebt…

Is het geen goed idee om je volgende vakantie eens tot in de puntjes voor te bereiden? Kijk bijvoorbeeld nog eens goed naar je reisverzekering. Past die nog wel bij jouw wensen en eisen? Vooral bij een doorlopende reisverzekering is goed om dit elk jaar even te checken. Bijvoorbeeld omdat je gezinssituatie veranderd is, of omdat je niet per se elk jaar weggaat en dus geen doorlopende reisverzekering hebt.

Dat geldt ook voor je annuleringsverzekering. Vaak sluiten mensen die als een van de laatste stappen af bij het boeken van hun vakantie. Meestal omdat je geen zin hebt om daar in opperste vakantiestemming nog even diep in te duiken. Kijk daarom nu eens of je geen betere optie kunt vinden voordat je ergens je vakantie boekt.

Kijk eens dichter bij huis

Misschien mogen we volgende zomer alweer overal heen. Maar misschien ook niet. En als het wel mag, is het dan wel verstandig om zo ver weg te gaan? Het kan geen kwaad om het je volgende vakantie eens dichterbij huis te zoeken. Verdiep je daarom eens in de bestemmingen waar je makkelijk binnen een dag naartoe rijdt.

In Nederland bijvoorbeeld, waar je van de Wadden tot diep in Limburg zoveel mooie plekjes hebt. Maar ook bij onze buren in België en Duitsland is het heerlijk vakantie vieren. JE helpt hier ook nog eens je locals mee! Toch nog liever iets verder weg? Ook Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken zijn met de auto allemaal met een dagje rijden haalbaar.

Of misschien doorsparen voor die droomreis

Voel je niet zoveel voor een vakantie dichtbij huis. Dat kan natuurlijk, helemaal als je gewend bent om verder weg te gaan. Misschien is dat het moment om eens na te denken over die ultieme droomreis. Als je de vakantie volgend jaar overslaat en even flink doorspaart kun je een jaar later natuurlijk flink uitpakken en misschien wel een wereldreis maken. En zo maak je van al die beperkingen toch nog iets moois waar je naar uit kunt kijken!