Vijf factoren die het kijken naar een voetbalwedstrijd extra leuk maken

Vijf factoren die het kijken naar een voetbalwedstrijd extra leuk maken

Voetbal op televisie? Voor de één het ultieme vermaak, voor de ander een regelrechte ramp! Toch kan het voor de mensen uit die tweede groep nog een heel ander verhaal worden, wanneer je met andere ogen naar een wedstrijd kijkt. Doe je het puur ter ontspanning, of analyseer je een wedstrijd van begin tot eind en ken je niet alleen van de Nederlandse eredivisie, maar bijvoorbeeld ook van de Jupiler Pro League in België alle rangen en standen uit je hoofd? Dan ben je een echte specialist geworden en kun je er zelfs leuk geld aan verdienen!

  1. Ontspanning

Voor veel mensen is het kijken naar een voetbalwedstrijd pure ontspanning, al zou je dat soms niet zeggen aan de fanatieke wijze waarop ze meeleven met het spel. Maar met een hapje en een drankje op tafel is een potje voetbal kijken voor veel mensen een geliefde bezigheid.

  1. Kennis vergaren

Daarnaast steek je er natuurlijk ook wat van op. Je leert geleidelijk steeds meer over het spelletje en kunt jezelf in gedachten verplaatsen in vrijwel alle denkbare situaties op het veld. Niet voor niets wordt wel eens gezegd dat er in feite miljoenen bondscoaches bestaan.

  1. Wedstrijduitslag voorspellen

Als je vooraf de uitslag van een wedstrijd voorspeld hebt, zit je vaak op het puntje van je stoel om te zien of de clubs op het veld jouw verwachtingen waarmaken. Misschien heb je er zelfs wat geld op ingezet door te voorspellen welke club met de winst naar huis gaat.

  1. Live wedden

Door de komst van de online bookmakers is het tegenwoordig ook mogelijk om live te wedden op voetbalwedstrijden. Als het spel al begonnen is, zit je er echt helemaal in en ben je dus ook goed op de hoogte van de vorm waarin de teams verkeren. Dat maakt het wedden extra spannend.

  1. Inzicht in het spel

Hoe beter je op de hoogte bent van de kwaliteiten van de individuele spelers, hoe beter je kunt inschatten hoe een voetbalcompetitie zou kunnen verlopen. Het blijft natuurlijk altijd voor een belangrijk deel gokken, maar het maakt het volgen van een wedstrijd wel extra leuk.

Miljonair zul je er hoogstwaarschijnlijk niet mee worden, maar wedden op voetbaluitslagen kan wel degelijk lucratief zijn. Zo won een Nederlander ooit 123.624 euro door de uitslagen van drie voetbalwedstrijden correct te voorspellen. Hij had overigens wel 10.000 euro ingezet.