Waarom het meer ontspannen is om tijdens de vakantie met je gezin in een hotel te slapen

Waarom het meer ontspannen is om tijdens de vakantie met je gezin in een hotel te slapen

Een vakantie voor je hele gezin plannen is niet altijd een pretje. Je moet niet alleen nadenken over de bestemming, maar ook over het vervoer en jullie verblijfplaats. Het liefst regel je alles zo dat het voor de kinderen zo gemakkelijk mogelijk verloopt, maar hoe maak je daarin de beste keuzes? Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we in dit artikel de voordelen van slapen in een hotel op een rijtje gezet:

1.    Je hoeft zelf niet op te ruimen

Het is niet voor niks dat moeders vaak de zin: ‘Het is hier geen hotel’, naar hun puberende kinderen roepen als ze er een bende van hebben gemaakt. In een hotel kan je namelijk lekker je gang gaan en wordt alles voor je opgeruimd. Wanneer je met kinderen op vakantie bent, is dat natuurlijk ideaal. De tijd die je bijvoorbeeld op de camping of in een huisje kwijt bent aan opruimen, kan je nu veel nuttiger besteden. Gebruik die extra tijd eens voor eigen ontspanning en kijk bijvoorbeeld naar de betFIRST: sportweddenschappen

2.    Het ontbijt wordt voor je geregeld

In een hotel heb je vaak de optie om ook het ontbijt te boeken en als je kinderen hebt is het zeker aan te raden om dat te doen. Voor kinderen is er namelijk niks leuker dan een ontbijtbuffet met ontelbaar veel verschillende opties. Je hoeft zelf niet na te denken over de boodschappen of de afwas en daardoor kunnen jullie als gezin rustig samen eten. Een ontbijt in het hotel is de ideale en meest ontspannen start van een vakantiedag.

3.    Er is genoeg vermaak voor kinderen

Op bestemmingen die populair zijn onder gezinnen, zijn de hotels vaak goed ingespeeld op het vermaak van kinderen. Er is bijvoorbeeld een animatieteam dat verschillende activiteiten organiseert en sommige hotels bieden zelfs aan om de kinderen een dagje mee te nemen naar een nabijgelegen pretpark. Zo heb jij lekker een middagje voor jezelf, terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben.

4.    Kinderen mogen soms gratis mee

Veel hotels bieden aan dat kinderen tot aan een bepaalde leeftijd gratis mee mogen en dat kan flink wat geld schelen. De leeftijd die in de meeste hotels wordt aangehouden is 12 jaar en in sommige gevallen wordt de korting beperkt tot één kind. Wanneer je gebruik wil maken van deze regeling, is het belangrijk dat je de voorwaarden altijd goed leest.

5.    Er zijn verschillende mogelijkheden om te slapen

Afhankelijk van hoe veel privacy je wil, kan je ervoor kiezen om je kinderen bij jou op de kamer te laten slapen in een extra bed of om ze op hun eigen kamer te laten slapen. De meeste hotels zorgen ervoor dat ouders en kinderen kamers krijgen die naast elkaar liggen en een extra tussendeur hebben, zo voelen de kinderen zich heel groot met hun eigen kamer, maar kan je ze toch makkelijk bereiken als er iets fout gaat.