Waarom Nederland veel te bieden heeft voor zowel wijn- als bierliefhebbers

Waarom Nederland veel te bieden heeft voor zowel wijn- als bierliefhebbers

Nederland staat niet per se bekend om zijn verfijnde eet- en drinkcultuur. Als je ergens goed kan eten, dan is het nooit de Hollandse pot die wordt geserveerd. Daarom denken veel mensen die van wijn of bier houden ook niet meteen aan een reis naar Nederland. In dit artikel laten we zien waarom Nederland juist wél een goed idee is als je op zoek bent naar goede wijn of lokale bieren.

Nederland op het gebied van wijn

De opkomst van Nederlandse wijn is niet langer te ontkennen. Daar waar het drankje er vroeger nog om bekend stond dat het vaak zuur was, is dat nu wel anders. Ondanks het koude klimaat kan je in Nederland terecht voor een aantal goede wijnen. De charme van de Nederlandse wijnen is dat de meeste wijnmakers zijn begonnen als hobbyist en daarom zijn de meeste wijngaarden nog erg kleinschalig. Je kan er terecht voor een proeverij of een rondleiding waarbij de wijnboer zelf zijn verhaal vertelt. Dat zorgt ervoor dat je echt het idee krijgt dat het om een ambachtelijk product gaat. 

Vandaag de dag kan je in Nederland ongeveer 200 bedrijven vinden die wijn maken en de meeste zijn heel betaalbaar, een fles kost gemiddeld tussen de €10 en €20. Zo houd je dus genoeg budget over om eens een gokje te wagen op www.casino777.be/nl! Qua smaak lopen de Nederlandse wijnen erg uiteen. In Zeeland vind je voornamelijk wijnen zoals Pinot Gris & Pinot Blanc die goed smaken bij de lokale lekkernijen zoals oesters, terwijl je in de Betuwe juist weer heerlijke rode wijnen kan vinden. Het maakt niet uit wat je het liefste drinkt, in Nederland kan je altijd een wijn vinden die aansluit op jouw smaak.

Nederland op het gebied van bier

Ook de tijd dat er in Nederland alleen nog maar pils werd gebrouwen ligt al lang achter ons. Tegenwoordig kan je in iedere streek wel een lokale bierbrouwerij vinden, want het aantal brouwerijen in Nederland is inmiddels opgelopen tot 658. Het maakt ook op het gebied van bier niet uit waar je in Nederland naar op zoek bent. Van IPA tot fruitbier en ‘gewone’ lagers, de nieuwe brouwerijen bieden alles aan. De lokale bieren zijn in Nederland al goed ingeburgerd en daarom hoef je niet altijd af te reizen naar de brouwerij om ze te drinken. Je kan ze gewoon bestellen op een terrasje of in een café en de grotere supermarkten bieden ook een breed assortiment aan. Natuurlijk is het ook zeker de moeite waard om de brouwerijen eens te bezoeken. Daarvoor kan je het beste naar Noord-Holland afreizen, want daar staan de meeste brouwerijen, gevolgd door Noord-Brabant en Friesland. In de brouwerij kan je terecht voor een rondleiding of een demonstratie en natuurlijk kan je er ook bier proeven. Voor een optimale ervaring kan je kiezen voor een brouwerij met een eigen proeverij waarbij je niet alleen bier kan proeven maar ook bijpassende gerechten en snacks kan eten.