Wat zijn de voordelen van pannen met een keramische antiaanbaklaag?

Wat zijn de voordelen van pannen met een keramische antiaanbaklaag?

Pannen met een antiaanbaklaag zijn niet meer weg te denken uit de keuken. We vinden ze handig en hoeven minder boter of olie te gebruiken bij het bereiden van maaltijden. Helaas is de klassieke antiaanbaklaag ongezond, omdat er giftige stoffen vrijkomen als de laag gaat slijten of heet wordt. Gelukkig is daar de pan met een keramische antiaanbaklaag, waarbij dit probleem niet optreedt. Benieuwd wat de precieze voordelen van deze pan zijn?

Gezonde pan, zonder schadelijke stoffen

Dat je een pan met een antiaanbaklaag wilt gebruiken, snappen we allemaal. Kies voor dat stuk gemak! Maar denk er dus wel goed over na welk soort antiaanbaklaag je gebruikt. Bij de traditionele antiaanbakpan slijt deze laag al snel, waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Ook bij hoge verhitting van de traditionele pan kunnen schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een pan met een keramische antiaanbaklaag, zoals een koekenpan. Dit wordt ook wel een Thermolon keramische antiaanbaklaag genoemd. Volledig vrij van PFAS en daarmee zonder schadelijke chemische stoffen. PFAS moeten we vermijden, aangezien deze stoffen schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Je ziet deze stoffen niet – wat ze extra gevaarlijk maakt. Je ademt ze namelijk in zonder dat je het direct in de gaten hebt. Dit vergroot de kans op gezondheidsproblemen. Met een veilige pan, die PFAS-vrij is, ga je dit gevaar uit de weg.

Verkrijgbaar in veel soorten

Pannen met een keramische antiaanbaklaag zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Iedereen heeft immers weer eigen favoriete pannen om te gebruiken in de keuken! Van groot tot klein, van hoog tot laag. Kies bijvoorbeeld voor een goede grillpan, die ook nog eens lang meegaat. De antiaanbaklaag is namelijk robuust en sterk – en blijft ook goed als je de pan langdurig gebruikt.

Eten bakt niet aan

Of de keramische antiaanbaklaag goed werkt? Zeker weten! Deze antiaanbaklaag is namelijk heel glad. Eten koekt niet aan, wat maakt dat je niet hoeft te schrobben na gebruik van de pan. De gladde laag maakt ook nog eens dat je gezonder je eten kunt bereiden, omdat je maar heel weinig boter of olie nodig hebt.

Geschikt voor de moderne keuken

De innovatieve en gebruiksvriendelijke pan met een keramische antiaanbaklaag past perfect bij de moderne keuken. Zo staat gezondheid voorop. Het is tegenwoordig mogelijk om schadelijke stoffen te weren uit de keuken: waarom zou je hier niet voor kiezen? Ook is de pan eenvoudig in gebruik – en zet je dus snel een gezonde, frisse maaltijd op tafel.

Milieuvriendelijke keuze

De traditionele antiaanbakpan is niet zo goed voor het milieu. Met de productie van een pan met een Thermolon keramische antiaanbaklaag wordt zestig procent minder CO2 uitgestoten dan bij een traditionele antiaanbakpan. Dit maakt het tevens tot zo’n slimme optie!