Weinig tijd voor het huishouden? Van koken tot schoonmaken: dít zijn slimme tips

Weinig tijd voor het huishouden? Van koken tot schoonmaken: dít zijn slimme tips

We hebben veel te doen in onze levens. We willen goed presteren op ons werk, voldoende tijd hebben voor familie en vrienden, en regelmatig de sportschool bezoeken. En dan is er ook nog het huishouden! Lukt het je niet om alle ballen hoog te houden? Déze tips zorgen wellicht voor meer gemak en tijdsbesparing in het huishouden.

Kant-en-klare maaltijden

Je wilt gezond en gevarieerd eten. Maar het kost behoorlijk wat tijd om iedere dag weer voor een goede maaltijd te zorgen. Van het halen van de boodschappen tot het bereiden van de ingrediënten: je bent er zo een uur van je tijd aan kwijt. Dat kan eenvoudiger. Met Uitgekookt kies je voor kant-en-klare maaltijden, die thuis worden bezorgd. Zo hoef je er de deur niet eens voor uit. De maaltijden zijn gezond, vers, veelzijdig en lekker. Je krijgt dus gewoon alle voedingsstoffen binnen, zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan. Stop de maaltijd in de magnetron – en het staat in een handomdraai op tafel.

Korte schoonmaakklusjes tussendoor

Nog zoiets waar we tegenop kijken: schoonmaken. Hoe langer je het uitstelt, hoe vervelender het wordt. Probeer daarom korte schoonmaakklusjes uit te voeren, tussen de bedrijven door. Maak even de wasbak schoon na het tandenpoetsen. Ruim de tafel op na het avondeten. Haal een doekje over het aanrecht en fornuis voor het slapengaan. Ga snel met de stofzuiger door het huis voordat je ’s ochtends de deur uitgaat. Om maar wat te noemen! Door dit op te breken, ben je er steeds maar eventjes mee bezig. Je woning blijft netjes, zonder dat je het idee hebt dat je urenlang moet poetsen.

Handige huishoudelijke apparaten

In deze moderne tijd hoeven we gelukkig niet alles zelf te doen in het huishouden. De vaatwasser is al vrij gewoon om in huis te hebben. Maar er is meer om aan te denken. De robotstofzuiger bijvoorbeeld! Je kunt met smart home producten niet enkel tijd besparen, maar ook kiezen voor gemak. Ken je de slimme deurbel, thermostaat, speaker en raamdecoratie al?

Iedereen draagt een steentje bij

Het is heel normaal in een modern gezin dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Zowel jij als je partner speelt een rol in het huishouden. Heb je kinderen? Laat ze hun eigen speelgoed en kamers opruimen. Wat begeleiding zal hier en daar nodig zijn, maar je hoeft zo in ieder geval niet alles in je eentje te doen.

Hulp in de huishouding

Merk je dat het alsnog moeilijk is om alle klusjes gedaan te krijgen? Dan is het een idee om te denken aan hulp in de huishouding. Laat elke week of om de week een schoonmaker komen, om in ieder geval de grote klussen uit te voeren. Het is absoluut een uitkomst!